Harfot klanen
 

En bilferie i 1951

   Harfot.dk forside

 

   Harfot klanen

         Liv og levned

               Thorvald Harfot

               En bilferie i 1951

                    15. juli

                    16. juli

                    17. juli

                    18. juli

                    19. juli

                    20. juli

                    21. juli

                    Bilag

         N.I.O.G.T.

 

   Gasværket i Ribnitz

 

   Birthes malerier

 

   Harfots gæstebog

 

Bilferie i Tyskland, 15. - 21. juli 1951

Skrevet af Erik Harfot, 1951

 

18. juli - Turen foregik fra Køln til Hahn i Taunus.

 

Efter morgenkaffen som vi lavede på værelset, betalte jeg regningen. Værelserne kostede også her 8,oo Dm. pr. stk.

 

Ophold i Køln

 

     Vi startede så kl. 945 og kørte ad autostradaen til regeringsbyen Bonn, som vi nåede kl. lo4o. Vi kom igennem regeringskvarteret og man kunne her se, at alle de store villaer var forbeholdt medlemmerne. Ved hver villa, var der posteret politibetjente. Lige efter at vi havde passeret byen, holdt vi stille for at tage et billede af Drachenfels.
 

 

Drachenfels

...und nochmals Drachenfels

     Vi nåede så frem til Koblenz ved 12 tiden. Lige i udkanten af byen lå der en stor kaserne, som franskmændene havde overtaget. Jeg fik lov til at tage et billede af vagtposten. En ødelagt kirke lå lige overfor og denne blev også forevigt.
 

Den franske vagt

Kirkeruinen i Koblenz

 
     Vi kørte så igennem Koblenz og kom til byen Boppard. Vejret var det fineste man kunne ønske sig. Her i Boppard spiste vi så for første gang til middag i Tyskland. Vi fik suppe og svinekotelet med bratkartoffel. Dette måltid kostede pr. person 2,25 Dm. Til maden fik vi vin og limonade, dog dette var ikke iberegnet i prisen. Mens vi ventede på maden, gik jeg i banken for at veksle rejsechecks.
 

Dengang var det også nødvendigt at gå i banken

 

Efter at havde spist, fortsatte vi turen. I byen Sct. Goar holdt vi en halv times hvil nede ved Rhinen. Det var morsomt at de små slæbedampere trække op ad Rhinen med 6 til 7 pramme efter sig. Der er hele dagen en livlig trafik af slæbedamper, Rhindamper, kajakker m.m. på floden. På begge sider af floden trækker vinbjergene sig højt op ad bjergskråningerne. Høsten af druerne begynder først omkring den 1. november.
Nå vi fortsatte over Bingen til Mainz. Det var meningen, at vi skulle havde overnattet her, men på grund af store kongresser, var det umuligt for os at opdrive nogle værelser. Vi tog så over Rhinen til Wiesbaden. Også her var det håbløs at få fat i værelser. Klokken var efterhånden ved at blive mange, så vi var ikke helt stolt af situationen. Vi kørte så bare ud ad vejen til Schwalbach. Det gik op ad hele tiden for vi var nu i Taunusbjergene.
Da vi endelig nåede op på toppen, lå der en stor flot villa som var indrettet til pensionat.
 

Sidste chance var Wald-Café Tannenburg

 

     Vi stoppede op og det lykkes mig at få et stort værelse ned 2 senge og en divan til en pris af 9,oo Dm. Klokken var nu også blevet 2115, så vi var glade endeligt at havde fået tag over hovedet. Det var flinke mennesker vi boede hos og jeg fik endda lov til at høre den danske presse kl. 22oo.

 

Vi spiste til aften på værelset og fik varm vand fra køkkenet til at lave te. Bilen fik vi lov til at stille i garagen uden vederlag.

 
Hermed sluttede så feriedag nr. 4.

<15. juli - 16. juli - 17. juli - 18. juli - 19. juli - 20.juli - 21. juli - Bilag>

 

Copyright

Alle rettigheder forbeholdes/All Rights Reserved

Antal gæster siden 16. marts 2001: 
hit counter
free web hit counter
Harfot.dk internet