Harfot klanen
 

En bilferie i 1951

   Harfot.dk forside

 

   Harfot klanen

         Liv og levned

               Thorvald Harfot

               En bilferie i 1951

                    15. juli

                    16. juli

                    17. juli

                    18. juli

                    19. juli

                    20. juli

                    21. juli

                    Bilag

         N.I.O.G.T.

 

   Gasværket i Ribnitz

 

   Birthes malerier

 

   Harfots gæstebog

 

Bilferie i Tyskland, 15. - 21. juli 1951

Skrevet af Erik Harfot, 1951

 

20. juli - Turen foregik fra Olpe til Hamburg.

 

     Efter at have drukket morgenkaffe i restaurationen skulle vi til at starte igen.

 

Og så skulle de videre mod Hamburg

 
     Jeg var først i banken, for at veksle de sidste penge om i tysk mønt.
 

Penge er der altid brug for - denne gang blev der vekslet 200 kr.

 
     Da jeg kom tilbage, viste det sig, at bagringen var punkteret igen. Vi fik så mekanikeren som boede lige overfor hotellet til at lægge nye slanger som vi havde med i. Et billede tog vi også først. Vejret var gråt og det var begyndt at småregne lidt.
 

Olpe?

 
     Kl. lo3o begyndte vi så igen at køre. Vi skulle i dag køre meget langt. Det meste af vejen kørte vi i bjergene. Vejret begyndte efterhånden at klare op igen. Passerede Grevensbruck og 18 kilometer for Meschede fyldte vi lo liter benzin på i Eslohe. Vi spiste frokost i en stor skov, hvor vi også lavede kaffe. Mens vi lå her, kom der 6 store jet-jager over os. Det lød i begyndelsen som om et tordenvejr var i anmarch, men et øjeblik efter var de allerede langt borte igen. Efter at havde spist fortsatte vi igen.
 

Kaffebrygning i det grønne (fra venstre Erik og Peter)

Tæpperne er bredt ud (fra venstre Kitty (bagerst), Elsebeth og Peter)

 
     Kom igennem Meschede og fortsatte til Erwitte. Vi har travlt nu, fordi vi gerne skulle nå Hamburg i dag. Efter at havde passeret Erwitte, kører vi videre til Paderborn som vi også lader ligge bag os og fortsætter mod Hannover. Et stykke efter Paderborn gør vi holdt i byen Horn hvor vi køber bananer. Disse spiser vi undervejs til Hannover.
I Reher køber vi lo liter benzin igen. Lige før vi når Hannover, kører vi igennem en egn, hvor der ligger store kalk og cementfabriker. Vi når nu Hannover hvor vi lige tog et billede af en sprængt bunkers og et billede af en trop bereden politi.
 

Det beredne politi i Hannover

Kæmpe ruin (sprængt bunker) i Hannover

 

Lige her hvor fortid og nutid mødes (i baggrunden Ford Junior og Erik)

 
Men vi fortsætter omgående og kommer ud på autobanen til Braunschweig som vi følger et stykke tid inden vi igen kører ud på den almindelige hovedvej til Hamburg. Vi kommer igennem Celle og fortsætter nu mod Soltau. Det er allerede ved at blive lidt mørkt. Vi kommer igennem Soltau og er nu på vej mod Hamburg. Vi spiser til aften i en lille skov på Lüneburger heden. Det er allerede ved at blive lidt køligt. Man kan mærke, at vi kommer længer nord på igen. Vi fortsætter ned lysene tændt og det bliver en besværlig tur. Der er stor trafik og vi bliver tit blændet af de stor lastvogne.
 

Vi prøver nu at få fat i nogle værelser, men det er helt håbløs. Der er ikke andet at gøre end at fortsætte. Klokken er nu efterhånden blevet 22oo og vi kommer nu igen ud på autobanen. Det hjalp, for nu bliver vi ikke sådanne generet af de modgående biler. Vi er nu nået frem til forstaden Harburg, men også her er det umuligt at opdrive værelser.

 

Vi fortsætter og når lidt efter lidt ind til Hamburgs bymidte. Pludseligt holder vi i gaden Lange Reihe. Vi kørte så ud til pensionatet hvor vi første gang overnattede. Der var kun et dobbelt værelse at få og det tog vi ned glæde. Klokken var nu blevet 23oo og vi var godt træt. Mens værtinden lavede kaffe til os, kørte vi vognen hen i et stort garagekompleks. Kaffen smagte godt og så snart vi havde nydt den, gik det på hovedet i seng.

 

Således sluttede vor feriedag nr. 6.

 

<15. juli - 16. juli - 17. juli - 18. juli - 19. juli - 20.juli - 21. juli - Bilag>

 

Copyright

Alle rettigheder forbeholdes/All Rights Reserved

Antal gæster siden 16. marts 2001: 
hit counter
free web hit counter
Harfot.dk internet