Harfot klanen
 

En bilferie i 1951

   Harfot.dk forside

 

   Harfot klanen

         Liv og levned

               Thorvald Harfot

               En bilferie i 1951

                    15. juli

                    16. juli

                    17. juli

                    18. juli

                    19. juli

                    20. juli

                    21. juli

                    Bilag

         N.I.O.G.T.

 

   Gasværket i Ribnitz

 

   Birthes malerier

 

   Harfots gæstebog

 

Bilferie i Tyskland, 15. - 21. juli 1951

Skrevet af Erik Harfot, 1951

 

21. juli - Turen foregik fra Hamburg til Odense.

 

     Dette var vor sidste dag i Tyskland, Vi drak morgenkaffe på pensionatet og hentede bagefter vognen, i garagen, hvor vi også fik fyldt lo liter benzin på. Tog så afsked ned vor værtinde og kørte derefter til banegården, hvor vi parkerede bilen.

 

Endnu en gang på Hotel-Pension Germania i Hamburg (denne gang med morgenmad)

 
     Nu skulle der købes ind for de sidste tyske penge. Vi var inde hos Karstadt Hamburgs største varehus, her købte vi forskellige ting vi skulle have med hjem til børnene, I en stor købmandsforretning købte vi ris, dadler, figner, kokosmel, snaps o.s.v. Men pengene fik hurtig ben at gå på og tiden stod heller ikke stille, og da vi gerne skulle nå Odense samme dag, måtte vi jo til at bryde op.
 

Karstadt var Hamburgs største varehus

 
     Det skete kl. 1215. På vej til Bad Bramstedt holdt vi stille i Hasloh, hvor vi spiste til middag på kroen. Her købte vi også 2 ølglas til en pris af 1,25 Dm. pr. stk. Da vi skulle til at starte igen, viste det sig, at vi var punkteret igen. Hos smeden fik vi så lappet og fortsatte så over Bad Bramstedt til Neumünster. Herfra fortsatte vi til Kiel, kom over Kielerkanalen og vider gik det til Eckernførde. Her købte vi nogle grønne bananer.
 

     Lige før vi nåede Schlesvig, holdt vi hvil og spiste resterne af vor mad. Efter at have passeret Schlesvig, varede det heller ikke så længe, inden vi nåede frem til Flensburg. Herfra var der ikke ret langt til grænsen og vi købte på denne strækning for resten af vor tyske penge bananer, kokosnødder m.m.

     Grænsen nåede vi kl. 1935 og kom godt igennem tolden ned al vor habengut. De værste var denne gang de danske tolder, hovedsageligt var det grænsegendarmeriet man skulle passe på. Men som sagt alt gik fin og efter lo minutters forløb var vi igen på farten. Efter at havde passeret Haderslev, kom vi til en kro i Ulfshus, hvor vi drak aftenkaffe.

     Så gik turen videre mod Kolding. Undervejs måtte vi tanke endnu en gang. I Kolding kørte vi forkert, men det varede ikke længe, for vi var på rette vej igen. Snart var vi ved Lillebæltsbroen og så begyndte vi på det sidste trip.

     Vi kom til Odense kl. 23.30 og var godt trætte efter turen.

     Hermed sluttede så vor 7. feriedag og den dejlige tysklandstur var overstået.

 

<15. juli - 16. juli - 17. juli - 18. juli - 19. juli - 20.juli - 21. juli - Bilag>

 

Copyright

Alle rettigheder forbeholdes/All Rights Reserved

Antal gæster siden 16. marts 2001: 
hit counter
free web hit counter
Harfot.dk internet